Nieuws, updates & weetjes

Tips bij het kopen van een boxspring


Auping BED 2D Criade boxspringWaarschijnlijk heeft u al vaker goede verhalen gehoord over onze boxsprings in onze beddenwinkel te Rotterdam: het is een heerlijk bed dat steeds populairder wordt.. Bent u daarom enthousiast geworden en van plan om een boxspring te kopen? Dan geven wij graag een aantal tips bij uw aankoop.

 

Wat is een boxspring?
Allereerst is een boxspring een bed dat uit meerdere onderdelen bestaat. In de boxspringbodem, die meestal van hout of metaal gemaakt is, zijn veren geplaatst. Bovenop de bedbodem ligt een matras, de vulling is afhankelijk van de boxspring maar zal meestal een pocketveermatras zijn. Bovenop de matras ligt een topdekmatras, deze is voor extra comfort en kan variëren van koudschuim tot traagschuim. De gehele boxspring is afgewerkt met eenzelfde kleur hoes, zodat het bed er extra luxueus uit ziet. Het grootste voordeel van een boxspring is de goede vocht- en luchtcirculatie.

 

Welke boxsprings zijn er en welke past bij mij?
Wees niet bang voor keuzestress want er zijn grof genomen 3 soorten boxsprings die onderstaand van links naar rechts te zien zijn.
Dit zijn

 • Vlakke boxsprings
 • Elektrische boxsprings
 • Scandinavische boxsprings

 

Een vlakke boxspring is hetzelfde als de uitleg zoals hierboven dus met één comfortzone met meestal pocketvering. Een luxere versie van de vlakke boxspring is de Scandinavische boxspring. Deze is namelijk hetzelfde als een vlakke boxspring, maar dan wel met extra comfortzones. Naast het onderstel is bij deze boxspring namelijk ook het matras zelf voorzien van pocketvering. Helemaal bovenop komt dan nog een dekmatras gemaakt van paardenhaar of natuurlatex. Welke boxspring u kiest is meestal een kwestie van smaak en comfort. Zo kunt u ook nog kiezen uit een elektrisch verstelbare boxspring voor het ultieme slaapcomfort. Met elektrische boxsprings is het hoofd- en voeteneinde namelijk niet geheel verassend,elektrisch verstelbaar.

 

AvekBoxspringSimmer Skafto2Hastens2000T3

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boxspring?
Zoals u nu weet heeft een boxspring een frame van hout of metaal. Met een houten frame is niets mis, maar hierbij moet u wel extra letten op de kwaliteit. Een metalen frame is uiteraard steviger en wordt aangeraden voor zwaardere mensen. Bovendien is het verstandig uzelf goed te laten informeren over de matras die gebruikt wordt in de boxspring. Hiervoor hebben wij uiteraard onze specialisten ter beschikking in onze beddenwinkel te Rotterdam. U kunt namelijk een bepaalde voorkeur hebben voor een matras, bijvoorbeeld harder dan normaal. Bovendien is een goed matras erg belangrijk voor uw nachtrust en moet daarop optimaal op uw wensen aansluiten. U koopt een bed immers om er jarenlang op te slapen. En het is natuurlijk ook nog fijn als u de hoes om de boxspring kunt wassen. Hierdoor geeft u huisstofmijt en andere bacteriën minder de kans zich te nestelen in uw bed.

 

De aankoop
Tot slot is onze tip om toch altijd even het matras of de boxspring die uw op het oog heeft te komen testen in onze beddenwinkel in Rotterdam. Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar en kunnen u net iets meer persoonlijk advies geven in bijvoorbeeld de materiaalkeuze van de boxspring. Ook is het handig om vooraf na te denken over het budget voor een boxspring of matras. Zo kunnen onze medewerkers u van een beter advies voorzien in de keuze voor de juiste boxspring. Een goed matras, bedbodem en dekmatras is erg belangrijk voor de ondersteuning van jouw lichaam en jouw nachtrust! Uiteraard geven wij als slaapkenners mee dat u niet moet bezuinigen op slaapconfort, maar natuurlijk niet tegen elke prijs.

Kom gerust eens langs en laat u inspireren bij de grootste beddenwinkel van Rotterdam!

 

Maak direct een afspraak

 

Uitgerust wakker worden?

 

Wist u dat recentelijk is gebleken dat maar liefst 6 op de 10 Nederlanders last van slaapproblemen heeft? Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een veelvoorkomende boosdoener van slecht slapen is een slecht bed, matras of hoofdkussen. Zonde!

 

In onze beddenspeciaalzaak geven wij u deskundig advies over het matras en bed dat het beste bij u past. Met onze jarenlange ervaring weten wij dat veel fysieke klachten kunnen worden verminderd met het juiste matras en/of bed combinatie. Zo kan je dus de eerste stap zetten om van je slaapproblemen af te komen! Bovendien komen veel mensen er pas bij het testen van een ander matras achter dat de eigen matras toch niet zo lekker ligt.

 

Bij de grootste beddenspeciaalzaak van Rotterdam, slaagt u altijd.

 

Wat voor matras past bij mij?
Alleen al bij de keuze van een matras kunt u kiezen uit 10 verschillende merken matrassen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u daarbij wat hulp kunt gebruiken. Bij de keuze van het juiste matras kunt u zich alvast voorbereiden door rekening te houden met:

 • Uw gewicht;
 • De gewenste lengte van het matras;
 • Slaaphouding;
 • De gewenste hardheid van het matras;
 • Hoe ervaart u de temperatuur in bed;
 • Eventuele allergieën;
 • Hoeveel wilt u in totaal uitgeven.

 

Wat voor bed past dan bij mij?
Kijk eens aan, u heeft een goed matras gevonden dus u bent al op de helft in uw weg naar ultiem slaapcomfort. Wat voor bed bij iemand past ligt gedeeltelijk aan iemand zijn persoonlijke voorkeur, maar ook bovenstaande lijstje kan daarbij weer helpen. Over het algemeen kunt u bij ons kiezen uit:

 • Boxsprings
 • Lattenbodems
 • Spiraalbodems
 • Schotelbodems
 • Seniorenbedden

Bij Slaapboulevard Kwakernaat vindt u meer dan 20 topmerken onder 1 dak. Zo vindt u altijd een bed dat bij u past. Onze adviseurs, slaapspecialisten bij uitstek, helpen u graag op weg en vertellen u alles over onze merken. Kom langs of maak een afspraak voor persoonlijk advies.

 

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom nabij Rotterdam voor persoonlijk slaapadvies op maat!

Maak direct een afspraak

 

Auping: de duurzaamste bedden

 

 

Dat Auping de bekendste beddenfabrikant in Nederland is en dat het bedrijf een collectie top bedden heeft zoals de Auping Auronde, dat weet ondertussen iedereen. Maar wat weinig mensen weten is dat Auping zich ook enorm inzet om ook de duurzaamste bedden op de markt te brengen.

 

Duurzaamheid zit in de genen van Auping. Het vormt al vanaf de oprichting van het beddenmerk een belangrijke pijler waar dagelijks bij wordt stilgestaan. Auping streeft ernaar om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten duurzaam te hebben ingericht.

 

Concreet introduceerde Auping hiervoor al het Auping Take Back System: als je nieuwe matras wordt bezorgd, neemt Auping je oude matras mee terug. Deze matras gaat vervolgens terug naar de fabriek en wordt hergebruikt voor een ander product. De komende tijd wil Auping dit verder uitrollen naar een heus Lease plan voor bedden, je betaalt alleen voor het gebruik van het bed, en op het moment dat het bed aan het einde van zijn levensduur is, haalt Auping het weer op om te recyclen

 

Met Auping slaap je dus net iets lekkerder omdat je weet dat je oude matras of boxspring een duurzame toekomst tegemoet gaat!

 

Zelf Auping uitproberen én ook nog bijdragen aan een duurzame wereld? Bij Slaapboulevard Kwakernaat vindt je een uitgebreide collectie Auping boxsprings (linky naar auping boxspring pagina), Auping matrassen (linkt naar auping matrassen pagina) en accessoires (linkt naar Auping slaapkamermeubels)! Maak een afspraak of kom langs in onze 4.000 m2 showroom in Rotterdam (link contact).Maak direct een afspraak

 

 

 

Hoe kies ik het juiste bed?

1275000063 Illustratie v2Nu de dagen langer worden, de nachten kouder en je je slaap meer nodig hebt dan ooit, is het belangrijk om te slapen in het juiste bed. Zo word je uitgeruster wakker en heb je genoeg energie voor de rest van de dag.

 

Boxspring of Bed?

Maar hoe kies je het juiste bed? Tegenwoordig zijn er zo veel mogelijkheden, ga je voor een bed of een boxspring? Wat past bij jou? En voor welk beddenmerk moet je vervolgens kiezen?

 

Waar je in ieder geval op moet letten bij het kopen van een bed:

 • Het bed moet het lichaam goed ondersteunen
 • Het bed moet uiteraard ook voldoende comfort bieden
 • Het bed moet de juiste lengte hebben (vaak 20 – 30 cm langer dan je eigen lengte)
 • Maar denk ook aan de hygiënische aspecten van het bed, vochtafvoering is heel belangrijk gedurende de nacht
 • En als laatste moet een nieuw bed natuurlijk ook passen bij jouw smaak en budget

 

Proefliggen in onze beddenwinkel

Slaapboulevard Kwakernaat staat garant voor een persoonlijke service. Slapen is iets heel persoonlijks en daarom is het van belang dat jij komt testen welke van onze bedden of boxsprings het beste bij jou past.

 

Slaapadvies op maat

Om jou extra te helpen hebben wij echte slaapspecialisten en experts tot onze beschikking die jou vakkundig kunnen vertellen wat de ideale slaaphouding voor je is en welk bed het best bij je past. Deze specialisten hebben jarenlange ervaring en geven u graag het perfecte advies.

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom nabij Rotterdam voor persoonlijk slaapadvies op maat!

Maak direct een afspraak