Zomerdekbedden bij Slaapboulevard Kwakernaat

Kwakernaat Zomerdekbedden website LP

 

ZOMER! Zon, zee en zzzz... Tenminste: als u onder een lekker luchtig zomerdekbed ligt. Een te warm dekbed wil namelijk nog wel eens voor slapeloze, oververhitte nachten zorgen. De dekbedden bij Slaapboulevard Kwakernaat zijn verantwoord en duurzaam, gemaakt van pure, natuurlijke materialen. Denk daarbij aan koel en ademend katoen, superzacht eendendons, flinterdunne zomerwol of het ‘nieuwe’ Tencel. Maar welk type dekbed past bij u?

 

TENCEL

Een Tencel zomerdekbed is zo licht als dons, zo zacht als zijde en zo koel als linnen. Tencel is 100% natuurlijk, gemaakt van houtvezel (van de Eucalyptus boom) en daarmee volledig biologisch afbreekbaar. Met een Tencel zomerdekbed kiest u dus voor duurzaam en gezond slapen!  

 

Eén van de belangrijke eigenschappen van een Tencel zomerdekbed is dat u door de hoge vochtopname capaciteit van de Tencel vezel het transpireren niet merkt. Tencel absorbeert maar liefst 150% meer vocht dan katoen. Onder een Tencel zomerdekbed zult u dus nooit klam slapen! Belangrijk, omdat u daardoor de hele nacht door lekker rustig kunt slapen en heerlijk uitgerust weer wakker wordt. 

 

BAMBOE
Bamboe is een 100% natuurproduct wat ontzettend snel groeit én wat op een duurzame wijze wordt geteeld. Daarmee is bamboe is een duurzame dekbedvulling. Bamboe is bewezen bacterie- en schimmelwerend en wasbaar tot op 60 °C, meer dan voldoende om volledig anti-allergisch te zijn. Daarnaast heeft bamboe ook een uitmuntende vochtregulerende werking, waardoor het bij uitstek geschikt is als vulling voor een zomerdekbed.

 

KATOEN
Een katoenen zomerdekbed kenmerkt zich door een uitstekende vochtregulatie, isolatie en ventilatie. Bijkomend voordeel is dat een katoenen dekbed zich gemakkelijk laat wassen. Daarmee is een katoenen zomerdekbed bij uitstek ideaal als u last heeft van allergieën of wanneer u bovenmatig transpireert.

 

Katoen is een 100% natuurlijke én sterke vezel met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Daarmee is een katoenen zomerdekbed ook een stuk goedkoper dan een donzen of wollen dekbed. Een katoenen zomerdekbed is wel wat zwaarder in gewicht dan bijvoorbeeld een donzen of een synthetisch dekbed, maar wel weer lichter dan een wollen zomerdekbed.

 

ZIJDE
Slapen onder een zijden zomerdekbed is volgens velen een ware slaapsensatie. Zijde is fluweel zacht en superlicht. Zijde kan zo’n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen. Onder een zijden dekbed slaapt u dus nooit klam en wordt u lekker uitgerust wakker. Zijde is afkomstig van de cocon van de rups van een zijdevlinder en daarmee is het een dierlijke vezel. Een 100% zijden zomerdekbed is hypo-allergeen en bestand tegen huisstofmijt.

 

Ook fijn: slapen op satijn heeft vele voordelen voor huid en haar. Dit omdat je gezicht en kapsel (in tegenstelling tot een ruwe vezel) gemakkelijk over de sloop zal ‘glijden’.

 

WOL
Wol heeft de bijzondere eigenschap dat het warm is in de winter, maar koel in de zomer. Luchtige, dunne laagjes (biologische) wol vormen samen een licht en ventilerend zomerdekbed. Heerlijk om onder weg te dromen.

 

De wol in de Texeler Green Dream is afkomstig van biologisch gehouden blije schapen en is met de grootste zorg ecologisch gewassen. Daardoor voldoet het dekbed aan de strenge eisen van GOTS (Global Organic Textile Standard). Hetzelfde geldt voor de biologisch katoenen tijk. U weet dus zeker dat uw dekbed 100% eco is. Er zijn geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Beter voor u en beter voor de wereld.

 

DONS
Zo licht alsof u onder een zomers wolkje kruipt. Zo kunt u ook in de zomer - en op andere warme dagen - genieten van de luxe en het comfort van dons. Wie wil dat niet? Met Re:Down kiest u tevens voor een milieuvriendelijke variant: duurzame dekbedden en hoofdkussens vervaardigd uit 100% gerecycled dons!

 

Het dekbed heeft zeer goede isolerende, vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Een donzen dekbed vormt zich goed naar uw lichaam. Zelfs bij het dikste donzen dekbed voelt u weinig van het gewicht, waardoor u het gevoel heeft dat u in een heerlijk royaal nestje ligt.

 

Meer over dekbedden

 

Afspraak maken

 

 

Welk zomerdekbed past het beste bij u?

Heeft u nog vragen betreft zomer dekbedden? Bel of kom gerust wij ons langs in de winkel, onze medewerkers helpen u graag koel de zomer door. Laat de zomer maar komen!

 

6 DONS 5 WOL 4 ZIJDE

3 Katoen 2 Bamboe 1 Tencel