Jonk Dekbedden

De Gebroeders Jonk hebben zich gespecialiseerd in ambachtelijk vakwerk. Via traditionele kanalen beschikken zij over kwalitatief zeer hoogwaardige donssoorten die zij gebruiken voor de dekbedden, kussens en slaapzakken. Het familiebedrijf levert kwaliteitsproducten exclusief aan beddenspeciaalzaken zoals Slaapboulevard Kwakernaat. Een ruim assortiment waarin naast dons en veren, ook natuurhaar, natuurlatex en synthetische materialen als vulmateriaal worden verwerkt. 

 • Al meer dan 90 jaar traditie in slapen
 • Ambachtelijk vakwerk

 

Dons dekbed

Van alle vulmaterialen is kwaliteitsdons het beste in staat uw lichaamswarmte vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie als normaal dons. Het neemt transpiratievocht sneller op en staat het ook weer sneller af aan de omgeving. Gebroeders Jonk gebruikt uitsluitend hoogwaardig en volgroeid dons met een hoge vulkracht. Dit zorgt ervoor dat er minder vulgewicht nodig is voor een heerlijk warm dekbed. De dekbedden zijn lichter, soepeler, comfortabeler en duurzamer.

Het assortiment van de dons dekbedden van Gebroeders Jonk bestaat uit 100% ganzendons, 90% ganzendons, 90% eendendons, 65% eendendons en eiderdons

 

Natuurhaar dekbed

Naast de dons dekbedden beschikt de Geboeders Jonk over dekbedden met vulling van natuurlijke materialen zoals:

 • Wol
  De dekbedden van wol zijn uiterst geschikt voor mensen die een niet te licht dekbed wensen. Het vulmateriaal is zuiver scheerwol.

 • Kameelhaar
  Dit natuurhaar is uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuur schommelingen op kan vangen. Uitsluitend de zachte onderharen worden gebruikt.

 • Cashmere
  Het Cashmere dekbed heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie en voelt nog steeds droog aan als het 30% vocht heeft opgenomen.

 • Katoen
  Dit zomerdekbed is gevuld met 100% katoen.

 • Linnen
  De mix van 60% linnen en 40% katoenen vulling zorgt voor een optimale vochtregulatie en een droog aanvoelend zomerdekbed.

 • Moerbijboom zijde
  Voor dit zijde dekbed worden alleen met de hand gespreide vezels gebruikt. Dit geeft een veel betere vochtopname en afgifte dan de wildzijde.

 

Synthetisch dekbed

Voor een heerlijk warm gevoel onder een licht dekbed biedt de Gebroeders Jonk twee verschillende een synthetische dekbedden.

 • Sympfony: De Symphony is een met synthetische holle vezel gevuld dekbed.
 • Technifill: De Technifill is een hoogwaardige gesiliconiseerde synthetische vezel met een hoog volume en laag gewicht.