Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Het wisselen van de jaargetijden is altijd een onrustige periode in het leven van veel mensen. En zeker als het weer zo abrupt omslaat als we dit jaar zien. De lange warme zomer is definitief voorbij en de herfst dient zich onstuimig aan. Terwijl je eigenlijk zou verwachten dat de koelere nachten juist voor een betere nachtrust zorgen, horen we vaak van klanten dat ze moeite hebben om tot rust te komen.

Wat kan je daaraan doen?
Met de overgang van de seizoenen worden we plotseling aan minder licht blootgesteld en dat kan de inname van vitamine D flink verminderen. Zoek dus het licht op door naar buiten te gaan en elke sprankje zon op te vangen.

De ochtenden zijn donker en daardoor kan uw lichaam het gevoel hebben dat u midden in de nacht gewekt wordt terwijl meer kunstlicht in de avond juist het ritme voor het slapen gaan verstoort. Probeer dus het kunstlicht te dimmen een paar uur voordat u gaat slapen en kijk niet te lang televisie om de hoeveelheid kunstlicht voor het slapen gaan te beperken.

Met de lagere temperaturen gaat de thermostaat ook weer een rol spelen en maken we het huis lekker warm en gezellig ’s-avonds. Hou er echter rekening mee dat deze temperatuur vaak lang hoog blijft en warmte zich naar boven (waar vaak de slaapkamers zijn) verplaatst. Wees dus voorzichtig met stoken en zet de thermostaat op tijd op een lagere temperatuur en zorg voor ventilatie in de slaapkamer.

Voor warme voeten bieden de donzen sloffen van Hästens uitkomst: zacht, licht én warm! Bijkomend voordeel is dat deze sloffen niet knellen zoals normale sokken doen; u kunt ze midden in de nacht moeiteloos 'uitschoppen'. 

  

Wat kunnen wij daaraan doen?
Helaas kunnen we de zon niet langer laten schijnen en u niet elke nacht instoppen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u op het juiste bed slaapt en dat uw slaapkamer ingericht is zodat u zich echt lekker ontspannen kan voelen. Ook kunnen we u advies geven over het juiste bedtextiel en de verschillende materiaalkeuzes van onze matrassen en bedden.

Want voor welk merk u ook kiest bij ons, we kijken samen met u naar de optimale samenstelling van uw bed en slaapkamer om ook in de donkerste herfstnachten tot optimale nachtrust te komen.