Goede slaapvoornemens

4

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen voornemens om dingen anders en beter aan te pakken. Ook op het gebied van slapen, bedden en matrassen zijn er altijd dingen die beter zouden kunnen. Vooral omdat een goede nachtrust een grote invloed heeft op een gezond leven. Slaapboulevard Kwakernaat vertelt u graag over enkele goede slaapvoornemens.

 

Een gezonde slaaphouding
Zoveel mensen, zoveel slaaphoudingen. Hoewel we in het algemeen zij-, rug- en buikslapers kunnen onderscheiden, zijn hier vele variaties op. Maar niet elke houding is even goed voor uw gezondheid. Slapen op uw zij wordt door veel deskundigen als een gezonde houding gezien. Het is comfortabel en voorkomt slapeloosheid. Volgens slaaponderzoekers zorgen licht gebogen knieën voor de meest ontspannen houding. Voor wie op zijn rug slaapt is het belangrijk te letten op de onderrug. Een passend matras en eventueel een kussen in de knieholte zijn goed voor uw houding. Slapen op uw buik tot slot, wordt gezien als een minder gezonde houding, Bent u een buikslaper? Slaap dan op een dun kussen of liefst zonder. Blijft u echter last houden van uw rug of slaapt u slecht, dan is het wellicht goed dit jaar een andere slaaphouding uit te gaan proberen.

 

Een goed en hygiënisch bed
Een nieuw bed of matras is wellicht niet iets waar u dagelijks over nadenkt. Het zal u echter niet verbazen dat een bed en matras geen eeuwige levensduur hebben en er dus een moment komt dat ze aan vervanging toe zijn. Afhankelijk van de kwaliteit gaat een matras zo’n 7 tot 10 jaar mee. Al bent u zelf natuurlijk de beste graadmeter. Heeft u vaak last van uw gewrichten of heeft het matras kuilen en vlekken dan is het wellicht tijd voor een nieuwe. Heeft u eenmaal een goed matras aangeschaft dan is het verstandig deze goed te onderhouden voor optimaal comfort. Keer het matras bijvoorbeeld regelmatig om, gebruik een matrasbeschermer en zorg voor een goede ventilatie door niet te veel spullen onder het bed te leggen.

 

Uitgebreid slaapadvies?
Heeft u zich voorgenomen iets met deze tips te gaan doen in dit nieuwe jaar? De medewerkers van Slaapboulevard Kwakernaat zijn zeer deskundig en adviseren u graag welk bed, matras en kussen het beste bij uw slaaphouding passen. Ook als u besloten heeft dat het tijd is voor een nieuw bed of matras dan staan wij voor u klaar. In onze 4.000m2 grote showroom laten we u graag ervaren welk type bed het meeste slaapcomfort biedt. Loop bij ons binnen of maak een afspraak.

 

Maak een afspraak

 

Contact