Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Deze vraag is voor iedereen natuurlijk weer anders. Het hangt voornamelijk af van: je slaaphouding, gewicht, lengte en persoonlijke voorkeur.. Om te beginnen zijn er grofweg 5 verschillende soorten bedden: boxsprings, bedden met lattenbodems, bedden met spiraalbodems, bedden met schotelbodems en seniorenbedden. In dit artikel wordt uitleg gegeven wat het verschil tussen deze bedden is en voor welk bed het beste bij jou past.

Boxprings

Een boxspring wordt geprezen om zijn ultieme slaapcomfort. Een boxspring bevat namelijk van zichzelf al een verenbodem, wat samen met de matras zorgt voor een hele zachte ligging. Het matras vormt zich daardoor naar je lichaam waardoor het voldoende ondersteuning biedt op plekken waar dat nodig is. Hierdoor kan een bed dat goed is afgesteld op jouw lichaam ervoor zorgen dat je nek- en/of rugklachten afnemen.
Meer boxprings?

2

Bedden met lattenbodems

Iedereen is als kind wel opgegroeid op een bed met latten eronder. Na verloop van tijd breekt een van deze latten en ben je toe aan een nieuw bed. Een lattenbodem is een prima en betrouwbaar bed, maar wel tamelijk eenvoudig. Je kunt op een lattenbodem het beste een latex matras gebruiken. De verdeling van de druk is namelijk evenredig verdeeld waardoor het bed zich minder kan aanpassen aan je lichaam. Het voordeel van lattenbodems is dat ze afzonderlijk van elkaar zijn in te stellen. Dit kan handig zijn als je met zijn tweeën slaapt en ieder behoefte hebt aan een andere bedbodem.
Meer lattenbodems? 

Bedden met schotelbodems

Schotelbodems zijn de opvolger van de lattenbodems. Ze zorgen voor een optimale ondersteuning van het lichaam. De schotels zijn gelijkmatig verdeeld over het bed, maar hebben ieder een andere mate van stevigheid. Hierdoor wordt de druk aangepast aan het hoofd, de nek en de rug, wat zorgt voor ultiem slaapcomfort.

Meer schotelbodems?

schotelbodem

Bedden met spiraalbodems

Net als boxsprings zijn spiraalbodems erg goed voor mensen die koel willen slapen. Spiraalbodems zorgen namelijk voor een uitstekende ventilatie waardoor het bed goed kan ademen. Daarnaast zijn de bedden niet zo hoog wat het makkelijk maakt voor senioren of mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Bijkomend voordeel is dat de bedden makkelijk verstelbaar zijn. Een pocketveringmatras is het meest geschikt voor een spiraalbodem.

Meer spiraalbodems?

 

Seniorenbedden

Het belangrijkste aan een senioren bed is dat deze veilig is in het gebruik. Het bed moet meestal niet te hoog zijn en makkelijk verstelbaar en/of verrijdbaar zijn. Deze bedden noemen wij daarom ook wel comfortbedden. De bedden zijn verkrijgbaar in alle bodems en met matrassen. Zo wordt opstaan heel eenvoudig.

Meer seniorenbedden?

Een perfect bed voor elk budget.

Slaapboulevard Kwakernaat in Rotterdam heeft een showroom van ruim 4000 vierkante meter. Hier vindt u alle soorten bedbodems, matrassen, complete boxsprings, dekbedden, beddengoed, slaapkamermeubels en nog veel meer. Onze slaapkenners staan hier iedere dag klaar om u van deskundig advies te voorzien! Kom langs of maak een afspraak.