AVEK

avekArbeid Vlijt En Kwaliteit

AVEK is al meer dan 85 jaar een toonaangevend Nederlands producent van kwalitatieve en ruimtebesparende bedden, boxsprings, matrassen en bedbodems.


Het motto van oprichter Roel Kok en nog steeds een belangrijk uitgangspunt. Elk AVEK bed, elk boxspring bed en elke matras wordt met liefde en zorg gemaakt, vanuit een lange traditie van ambachtelijk vakmanschap. In de beddenfabriek in Surhuisterveen (Friesland) gaan moderne technieken en ambachtelijke kennis van het beddenvak hand in hand. Die unieke combinatie maakt dat de AVEK bedden collecties zich onderscheiden van vele andere bedden in de markt.

 

De keuze voor uitsluitend hoogwaardige materialen, zoals bijvoorbeeld thermisch geharde pocketveringen in boxsprings en matrassen, waarborgt de duurzaamheid en het comfort van de AVEK bedden. De boxspring collecties hebben Friese namen die de trotse herkomst van het bedrijf nogmaals benadrukken. Noflik, Simmer en Ljocht zijn de collecties waarmee AVEK zich presenteert. Noflik is het Friese woord voor ‘aangenaam, prettig’ en is geïnspireerd op de rust van het Friese land. Simmer betekend ‘zomer’ en Ljocht staat voor ‘licht’. Maar alle AVEK collecties garanderen een goede nachtrust en uitgerust wakker worden.