Winterdekbedden

Welk dekbed vulling past het beste bij mij?

Het materiaal van het dekbed waar je onder slaapt heeft invloed op je slaapgedrag. Het type vulling bepaalt namelijk de warmte, beleving en het comfort van het dekbed. Hoe kies je het juiste dekbed? Hieronder hebben we de materialen en hun eigenschappen van veelvoorkomende winterdekbedden voor jou op een rij gezet, zodat jij een gedegen beslissing kunt maken.

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden

Wol

Wol heeft als eigenschap dat het goed isoleert: het warm is in de winter, maar koel in de zomer. De vele laagjes wol vormen samen een warm, maar ventilerend winterdekbed. Texeler wol is een geweldig natuurproduct: het is het hele jaar op Texel ‘gerijpt’ door zon, zee en wind. Bij Texeler® is alleen de beste wol goed genoeg: er worden uitsluitend lang kroezende Texelse schapenwol met de juiste vezeldikte gebruikt in hun producten.

De unieke wolkwaliteit en de zorg die Texeler besteedt aan het uitkammen van wolvezels, zorgen voor een ademend luchtlaagje in de wol. De wol neemt hierdoor direct je lichaamstemperatuur aan en kan tot wel 35% lichaamsvocht opnemen. Heerlijk om onder weg te dromen als je houdt van een dekbed dat stevig aanvoelt.

Met de Texeler Multi Keus kun je het hele jaar onder de wol op de juiste temperatuur. Voor elk seizoen kun je een dekbed combineren of creëren dat aansluit bij je eigen wensen. De Multi Keus seizoensdekbedden kun je onderling aan elkaar bevestigen met praktische drukknopen. In een handomdraai heb je het perfecte dekbed voor jouw situatie.

➜ Bekijk onze wollen dekbedden.

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden

Lamswol

Zilte zeelucht, wind en zon: dat is typisch Texel. En juist die condities zorgen voor de beste wol. Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Bij de allereerste schering van het jonge schaap is het wol extra zacht door het vele zout dat in de vacht is gekomen. De wol van deze eerste schering wordt ook wel lamswol genoemd. Lamswol is fijner, korter en zachter dan scheerwol (wol wat in de jaren na de eerste scheerbeurt wordt verkregen).

Lamswol wordt niet snel warm en is lichter dan de gewone scheerwol. Hierdoor biedt het dekbed minder weerstand en kun je volledig vrij bewegen onder je dekbed. Door het dubbele uitkammen van de wolvezels ontstaat een ademend luchtlaagje in de wol. De wol neemt hierdoor direct je lichaamstemperatuur aan en kan tot wel 35% lichaamsvocht opnemen.

Het Bovenste Beste dekbed van Texeler met een vulling van 100% dubbel gekamde Texelse lamswol is met recht het ‘allerbeste dekbed’ voor het gehele jaar. Dit dekbed heeft een subliem slaapcomfort en past zich onder diverse omstandigheden probleemloos aan.

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden

Ganzendons

Ganzendons isoleert goed; het wordt dus lekker snel warm in je bed. Zo kun je ook in de winter genieten van de luxe en het comfort van dons. Wie wil dat niet? Het dekbed heeft zeer goede isolerende, vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Een donzen dekbed vormt zich goed naar het lichaam. Zelfs bij het dikste donzen dekbed voel je weinig van het gewicht, waardoor je het gevoel hebt dat je in een heerlijk royaal nestje ligt.

Alle donzen dekbedden en hoofdkussens in ons assortiment voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en hebben dragen het Down Pass keurmerk.

➜ Bekijk ons assortiment ganzendons dekbedden.

De ijskoude voeten van je partner zat?
Ontdek het partnerdekbed en zeg vaarwel tegen koude nachten. Met de mogelijkheid om ze naar wens te laten vullen, zo ook de zone voor de voeten, kun je nu samen slapen onder één groot dekbed, zelfs als jullie verschillende warmtevoorkeuren hebben.

➜ Bekijk het partnerdekbed.

 

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden

Eiderdons

Eiderdons: waardevoller dan goud.

Dit product bestaat door een unieke samenwerking tussen een in het wild levende diersoort en de bewoners van IJsland. Het dons wordt niet geplukt, maar op milieuvriendelijke wijze verzameld uit de verlaten nesten van de Eidereend. Het verzamelen gebeurt door ervaren boeren die hiervoor een speciale licentie hebben. De dons wordt door de Eidereend op natuurlijke wijze verloren: de Eidereend koestert met haar fijne borstpluis haar nest en bedekt haar eieren bij het voeden. De broedperiode is afhankelijk van het weer, maar begint meestal in april en duurt 6 weken.

Eiderdons is een wonder van de natuur, extreem licht en warm, met de regulerende eigenschappen van een natuurlijk klimaatcontrole: de beste isolatiewaarde van moeder natuur.

Wij werken samen met twee fabrikanten met eiderdons in het assortiment, Dauny en Gebroeders Jonk. Elk dekbed wordt geleverd met een kwaliteitscertificaat.

➜ Bekijk onze Eiderdons dekbedden.

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden

Kameelhaar

Kameelhaar heeft de bijzondere eigenschap dat het warmte vasthoudt wanneer het koud is, en de warmte laat ontsnappen wanneer het te warm is. Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal Azië, waar de kamelen goed bestand moeten zijn tegen grote temperatuurwisselingen in hun leefgebied: van ’s nachts onder het vriespunt tot middagtemperaturen tussen de 25 en 45 °C.

Het dekbed is soepel en zacht doordat uitsluitend de zachte onderharen en niet de stugge bovenharen worden gebruikt. Kameelhaar drijft vocht goed af, ideaal dus als je het ’s nachts opeens heel benauwd en warm kan krijgen. Daarbij is dit dekbed verrijkt met 10% Tencel waardoor er een nog betere vochtregulatie ontstaat en daardoor een aangenaam en droog slaapklimaat.

➜ onze kameelhaar dekbedden.

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden-zijde

Zijde

Zijde alleen voor de zomer? Je slaapt het hele jaar door fijn onder dit zachte materiaal. Zijde verwarmt namelijk bij koude nachten en verkoelt bij warme nachten.

Ook heeft dit materiaal een hoog vocht opnemend vermogen én de eigenschap om dit vocht ook weer snel af te geven. Mede daardoor voelt de huisstofmijt zich in een zijde dekbed niet prettig en is het dus een goed dekbed voor personen met een allergie hiervoor. Verder zorgt de antistatische eigenschap ervoor dat er geen stofontwikkeling plaatsvindt, wat weer erg prettig is voor Carapatiënten. Voeg daaraan toe dat zijde van nature hypoallergeen is, dus een ideaal dekbed bij een hoge allergie gevoeligheid.

Toch is zijde als dekbedvulling nog een relatief onbekende soort en daardoor op de Nederlandse markt weinig aangeboden. Eén van de aanbieders is Kuiper & Kalkman, met de Emperior Silk collectie. Deze collectie bestaat uit dekbedden met een zijde vulling en de keuze uit een zijden of een katoenen tijk.

➜ Bekijk onze Zijden dekbedden

Slaapboulevard-Kwakernaat-Winterdekbedden-Synthetisch

Synthetisch

Bij synthetische dekbedden wordt vaak gedacht dat deze snel te warm of te broeierig kunnen worden. Maar gezien de vele ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van synthetische materialen, is dit gevoel eigenlijk niet meer gerechtvaardigd. Synthetische kwaliteitsdekbedden, met uniek ontwikkelde vezels met een open structuur, worden niet meer zo warm als voorheen.

Door de open structuur van de vezel is er sprake van een betere vochtafvoering, wat resulteert in een droog slaapklimaat. En een droog slaapklimaat zorgt weer voor een veel betere acclimatisatie ten opzichte van een vochtige omgeving (een dekbed dat het vocht niet kan afvoeren). Synthetische dekbedden hebben vaak uitstekende anti-allergene eigenschappen en zijn wasbaar op hoge temperaturen, ideaal dus indien je een allergie hebt.

➜ Bekijk onze synthetische dekbedden.

Jouw nachtrust, onze zorg Deskundig advies sinds 1960

Welkom bij Slaapboulevard Kwakernaat. In onze 4.000m2 showroom is altijd een slaap-oplossing te vinden die bij jou past.

Onze slaapspecialist Chat met de slaapspecialist

Onze adviseurs, slaapspecialisten bij uitstek, helpen jou graag op weg.

Alle merken onder één dak

Onafhankelijk vergelijken kan bij Slaapboulevard Kwakernaat

 • Auping
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Hastens
 • Hulsta
 • Beddingconcepts
 • Nolte
 • Cox
 • Heckettlane
 • Polydaun
 • Beddinghouse
 • Silvana
 • Ultima
 • Texeler
 • Deron
 • Dorime
 • Jonk
 • De Linde
 • van Os
 • Swissflex
 • Christion Fischbacher
Bekijk alle merken