Hoofdkussens

Onze hoofdkussens

De kussencollectie van Slaapboulevard Kwakernaat geeft iedere slaper de gelegenheid om de beste ergonomische slaaphouding in te nemen. Wij hebben een breed assortiment hoofdkussens van de beste merken in assortiment, zoals hoofdkussens van Auping, Gebroeders Jonk, Hästens, Polydaun, Tempur, Ultima, Swissflex en Silvana.

Een goed kussen draagt bij aan een fijne nachtrust en een uitgerust gevoel in de ochtend. Om ervoor te zorgen dat je lichaam goed uitrust terwijl je slaapt, is het vooral belangrijk dat je rug mooi in de natuurlijke houding ligt, van nek tot stuitje. Naast een goede bedbodem en een goed matras, zorgt ook een passend hoofdkussen ervoor dat je lichaam de rust krijgt dat het verdient.

Onze hoofdkussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogten en hardheden, zodat deze perfect afgestemd kan worden op jouw slaaphouding, lichaamsbouw en matras. Door het juiste hoofdkussen te kiezen kan je lichamelijke ongemakken zoals rugproblemen, nekklachten en hoofdpijn voorkomen. Het hoofdkussen is een niet te onderschatten sluitstuk voor een goede nachtrust.

Hoe kies je jouw perfecte hoofdkussen? Bij het kiezen van een slaapkussen kijken we allereerst naar je slaaphouding. Een buikslaper heeft vaak een ander hoofdkussen nodig dan een zij- of rugslaper. Ook is het belangrijk dat je hoofdkussen past bij het matras dat je hebt gekozen. Als je bijvoorbeeld met je schouder dieper wegzakt in het matras, dan heb je een zachter kussen nodig.

Bij Slaapboulevard Kwakernaat heb je de keuze uit verschillende kussens waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel vulling je fijn vindt.

Hoofdkussen voor rugslaper?

Iets minder dan de helft van de mensen is een rugslaper. Als je op je rug slaapt, is het belangrijk dat je nek goed ondersteund wordt zodat je wervelkolom recht blijft liggen. Een flexibel hoofdkussen dat je schouders genoeg ruimte geeft, is vaak fijn voor rugslapers. Over het algemeen hebben rugslapers een iets steviger en dunner kussen nodig dan zijslapers.

Hoofdkussen voor zijslaper?

Je slaaphouding is dus gedeeltelijk bepalend voor het kiezen van een slaapkussen. Ongeveer de helft van de mensen is een zijslaper. De grootste druk ligt dan op je schouders. Om je nek goed te ondersteunen, is het belangrijk om de ruimte tussen je hals en schouder goed op te vullen. Als je al een matras hebt waarin je schouder lekker kan wegzakken, dan heb je ook een minder hoog hoofdkussen nodig. Is je matras wat steviger en slaap je op je zij? Dan is een wat hoger hoofdkussen vaak fijn voor je.

Hoofdkussen voor buikslaper?

Ongeveer één op de tien mensen slaapt op de buik. Als je een buikslaper bent, gebruik dan het dunste kussen dat je kunt vinden. Het is beter om niet in deze houding te slapen, aangezien de hele nacht met je hoofd naar één kant gedraaid liggen je nek belast. Een kussen dat zo laag (dun) mogelijk en soepel is, is het meest geschikt voor buikslapers. Zo blijft je nek het makkelijkst in een natuurlijke houding.

Misschien heb je wel voorkeur voor bepaald materiaal: dons, synthetisch of latex. En vind je het fijn om een kussen lekker op te schudden of heb je liever een vormvast kussen? Ook als je allergieën hebt, voor bijvoorbeeld huisstofmijt of latex, houden we daar rekening mee in de zoektocht naar het juiste hoofdkussen voor jou. Ontdek alvast onze kussengids om te kijken welk hoofdkussen bij jou past.

Bij Slaapboulevard Kwakernaat staan wij voor je klaar om je te helpen met het kiezen van een hoofdkussen dat precies bij je lichaam, slaapsysteem en slaaphouding past. Kom langs in de winkel en laat je vrijblijvend adviseren door onze slaapspecialisten. Of neem hier contact met ons op, we helpen je graag verder.