Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor de prestaties die u overdag kunt leveren. Bij Slaapboulevard Kwakernaat kijken we echter verder dan alleen de keuze voor een bed. Daarom zullen we in dit artikel ingaan op een aantal slaaptips die je kunnen helpen bij een betere nachtrust.

1. Routine in uw slaapgedrag
Het menselijk lichaam reageert enorm goed op routine. Daarom is het van belang dat u zoveel mogelijk probeert om op dezelfde tijden naar bed te gaan en op te staan. Het beste slaapadvies volgens onze slaapexperts luidt dan ook: “Bouw uw slaaproutine op”. Het grootste voordeel hiervan is dat u vanzelf slaperig wordt tegen de tijd dat u altijd naar bed gaat.

2. Vermijd beeldschermen in uw slaapkamer
Kunstmatig licht zorgt ervoor dat u nog niet kunt uitrusten. Het zorgt namelijk voor een verstoring van uw biologische klok. Het menselijk lichaam maakt namelijk Melatonine aan wanneer u slaperig wordt. Aanraking met kunstmatig licht zorgt ervoor dat dit proces ruw wordt verstoord. Dit zorgt ervoor dat in slaap vallen, letterlijk een stuk moeizamer gaat. Ons advies luidt in deze is dan ook: “Ga minimaal 30 minuten voordat u gaat slapen offline”. Het liefst nog langer, maar dit is een goed begin.

3. Sport regelmatig
Veel mensen werken tegenwoordig dagelijks in een kantoor en zitten de hele dag achter een beeldscherm. Daarbij is een vaak gehoorde klacht dat mensen wel moe zijn in hun hoofd, maar lichamelijk nog niet. Laat slapen nu net het belangrijkst zijn voor de rust van het menselijk lichaam en minder voor de hersenen. Uw hersenen blijven namelijk actief tijdens uw slaap omdat u wel moet blijven ademen. Probeer dus regelmatig te sporten zodat ook uw lichaam echt toe is aan een goede nachtrust. U zult merken dat u gemakkelijker in slaap valt na een intensieve sportsessie.

4. Eet op tijd
Het is belangrijk om niet te snel nadat u gegeten heeft te gaan slapen. Ons spijsverteringssysteem heeft namelijk tijd nodig om alle voedingsstoffen te verwerken. Bovendien slaapt het niet bepaald lekker met een volle maag. Desalniettemin is te weinig eten ook zeker niet bevorderlijk voor uw nachtrust. Tijdens het slapen verbrand het menselijk lichaam namelijk ook calorieën en daardoor kan honger ervoor zorgen dat u onrustig slaapt. U heeft vast weleens meegemaakt dat u met een knorrende maag wakker werd. Zorg er dus voor dat u op tijd en voldoende voeding binnen krijgt alvorens u naar bed gaat.

5. Verzorg uw matras
Een matras gaat een stuk langer mee als u deze in goede conditie blijft. Dat klinkt logisch, maar dit gaat niet vanzelf. Daarom is het belangrijk dat u uw matras goed onderhoudt. Dit kan door 5 praktische tips toe te passen waaronder het omdraaien van uw matras. Meer tips over het onderhoud van uw matras vindt u in het artikel: “Zó gaat uw matras langer mee

Wilt u meer slaaptips van onze slaapexperts of eens komen proef liggen? Wij heten u van harte welkom in onze beddenspeciaalzaak in Rotterdam, waar wij u graag verder helpen bij het vinden van uw perfecte nachtrust.