Duurzame dromen komen uit

Duurzame dromen

Bij Slaapboulevard Kwakernaat hebben wij het milieu hoog in het vaandel staan. Van matrasrecycling tot zonnepanelen op ons dak, lees hier wat wij doen.

Duurzaam-Leveranciers

Leveranciers

Wij kiezen onze leveranciers met zorg en werken vaak al decennia samen. Onze leveranciers werken met respect voor mens, milieu en dier en zijn alle in Europa gevestigd. Denk aan Bella Donna, Hülsta en Nolte Möbel (Duitsland), Hästens (Zweden), TRECA (Frankrijk), Swissflex, Hasena, Christian Fischbacher en Dauny (Zwitserland) en TEMPUR (Denemarken). Maar ook in ons eigen land is volop kwaliteit te krijgen. Bijkomend voordeel: de transportafstanden worden aanzienlijk verkort.

 • Auping: Nederland's favoriete beddenmerk Auping, heeft naast goede kwaliteiet óók een zeer milieubewuste instelling. Zo produceert Auping hun complete collectie in hun eigen ‘groene’ fabriek te Deventer, hebben ze in 2018 de 'Restyle' service opgericht om uw Auronde bed nieuw leven in te blazen en heeft Auping dit jaar het Evolve matras geïntroduceerd: het 1e volledig circulaire matras ter wereld!
 • Pullman: De Pullman matrassen en boxsprings worden handgemaakt door vakmensen in de Pullman fabriek in Nederland. Al meer dan 80 jaar werkt Pullman aan de beste nachtrust.
 • AVEK: Avek is al meer dan 85 jaar een toonaangevend Nederlands producent van kwalitatieve en ruimtebesparende bedden, boxsprings, matrassen en spiraalbodems. In Surhuisterveen (Friesland) gaan moderne technieken en ambachtelijke kennis van het bedden vak hand in hand.
 • Ultima: Ultima is een oer-Hollands bedrijf dat (topdek)matrassen, ergonomische kussens en boxsprings op ambachtelijke wijze produceert. Hierdoor is het mogelijk om aan de meest persoonlijke wensen en eisen van een slaper te voldoen. Gevestigd in Strijen (Zuid Holland), 10km van onze showroom vandaan.
Kwakernaat-Duurzame-energie

Zonne-energie

Op ons dak hebben wij 72 zonnepanelen liggen die op het juiste moment volop energie leveren: tijdens onze openingstijden. Van de koffiemachine tot de air conditioning, bij Slaapboulevard Kwakernaat draait alles op deze 'eigen' zonne-energie. Ook de elektrische auto's worden hier overdag voor de deur opgeladen. Ook jij mag uiteraard jouw elektrische auto bij ons opladen, terwijl je binnen lekker geniet van een goed gesprek en een kopje koffie of thee.

Duurzaam-Retourmatras

Matras Recycling Nederland

Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument. Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

Slaapboulevard Kwakernaat werkt samen met Matras Recycling Nederland. Lever je oude matras in tijdens de bezorging en we geven het een tweede leven. Bijvoorbeeld als nieuwe judomat. Of bank. Je doet anderen er een plezier mee, het is duurzaam en het scheelt een retourtje naar het grofvuil. Iedereen blij!

Duurzaam-Webshop

Wij zijn inzamelpunt van Hardware Kringloop

Heb je een nieuwe laptop of computer gekocht en staat je vorige ongebruikt in de kast? Lever je hardware in bij Slaapboulevard Kwakernaat en gun het een tweede leven! Gedoneerde apparaten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om minder draagkrachtige gezinnen met schoolgaande kinderen te voorzien van goed werkende laptops. Maar ook maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in de Hoeksche Waard hebben zo nu en dan een laptop of andere hardware nodig om hun mooie doelen te kunnen realiseren.

Lees hier meer over over het inleveren van je hardware.

Duurzaam-Webshop

Webshop

Veel van onze bestellingen komen al in verpakkingsmateriaal binnen. Waarom deze (goede) verpakkingen weg doen om eigen karton ervoor in de plaats te zetten? Wij hergebruiken daar waar kan dit verpakkingsmateriaal. Hierdoor kan het zijn dat je een pakketje van ons binnen krijgt, maar een andere logo op de de verpakking staat. Wil je liever een nieuwe verpakking? Dit kan je aangeven in het veld 'Opmerkingen' tijdens de check-out.

Ook bij de bezorging worden de verpakkingen netjes mee terug genomen en in ons magazijn bewaard. Om bijvoorbeeld een showroom matras in te pakken, te verhuizen of producten te vervoeren naar een beurs.

Katoen

Keurmerken

Down Pass

Alle donzen dekbedden en hoofdkussens in ons assortiment voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en dragen het Down Pass keurmerk. Elke product dat van een keurmerk is voorzien en dat een vulling met dons en veren heeft die volgens de DOWNPASS-standaard is gecertificeerd, kan met behulp van een uniek controlenummer op website van Down Pass worden getraceerd.

GOTS keurmerk

Het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

OEKO-TEX Standard 100

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

Better Cotton Initiative (BCI)

Prachtige beddengoed collecties die worden geproduceerd door boeren die natuurlijke habitats behouden en schadelijke impact op het milieu minimaliseren? Alle dekbedovertrekken van de merken Beddinghouse zijn gemaakt van 100% Better Cotton. Het Better Cotton Initiative is ’s werelds grootste duurzaamheidsprogramma voor de katoensector. Voor meer informatie, zie de website van BCI.

JOUW NACHTRUST, ONZE ZORG DESKUNDIG ADVIES SINDS 1960

Welkom bij Slaapboulevard Kwakernaat. In onze 4.000m2 showroom is altijd een slaapoplossing te vinden die bij jou past.

Onze slaapspecialist Chat met de slaapspecialist

Onze adviseurs, slaapspecialisten bij uitstek, helpen jou graag op weg.

Alle merken onder één dak

Onafhankelijk vergelijken kan bij Slaapboulevard Kwakernaat

 • Auping
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Hastens
 • Hulsta
 • Beddingconcepts
 • Nolte
 • Cox
 • Heckettlane
 • Polydaun
 • Beddinghouse
 • Silvana
 • Ultima
 • Texeler
 • Deron
 • Dorime
 • Jonk
 • De Linde
 • van Os
 • Swissflex
 • Christion Fischbacher
Bekijk alle merken