Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Slapen in de zomer

Heerlijk slapen in de zomer? Met deze tips komt u iedere dag uitgerust uit bed.
De zomer is op komst en de temperaturen stijgen weer. Dat betekent dat het tijd is om uw winterdekbed te vervangen voor een zomerdekbed. De juiste temperatuur tijdens het slapen is namelijk belangrijk voor een goede nachtrust. In dit artikel geven we u wat tips voor de keuze van het juiste dekbed.

Dekbed
Dekbedden kunnen gemaakt zijn van diverse materialen. In het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen dekbedden die gemaakt zijn van synthetische materialen en dekbedden gemaakt van natuurlijke materialen. Ook bij het advies voor een dekbed wordt hier sterk rekening mee gehouden omdat sommige mensen allergisch zijn voor synthetische materialen die gebruikt zijn in dekbedden.

Natuurlijk of synthetisch dekbed?
Bij een dekbed gemaakt van natuurlijke materialen kunt u denken aan: wol, dons en katoen. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de temperatuur in het seizoen en de vochtigheidsgraad. Daarnaast zijn synthetische dekbedden heel licht in vergelijking met een dekbed van wol, maar het hangt ook af van uw persoonlijke voorkeur. In de zomer is een dekbed van wol het meest comfortabel en in de winter juist weer een dekbed van dons. Een andere prettige eigenschap van wol is dat de vulling van het dekbed in tegenstelling tot dons niet kan verschuiven.

Slaapkamer
Zorg ervoor dat uw slaapkamer niet te licht is. Voor een natuurlijke nachtrust is het belangrijk dat het donker is in uw slaapkamer. Het beste kunt u daarvoor kiezen voor verduisterende gordijnen, maar ook een slaapmasker is voor veel mensen een uitkomst.

Advies?
Bent u op zoek naar een zomerdekbed of een deskundig advies op het gebied van slapen? Kom gerust eens langs in de grootste beddenspeciaalzaak van Rotterdam! Onze showroom is van maandag t/m zaterdag geopend.

 

Meer slaapadvies?

Bij Slaapboulevard Kwakernaat te Rotterdam staan onze slaapadviseurs altijd voor u klaar om u te voorzien van het beste slaapadvies. Wij vertellen graag nog veel meer over onze verschillende soorten boxsprings in onze 4.000m2 showroom, en laten u met plezier zelf het comfort ervaren. Kom langs of maak een afspraak!