Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Servicetips: hoe verzorgt u uw Hästens bed?

Een Hästens-bed is een investering. Een investering in de kwaliteit van uw nachtrust en dus een investering in uw kwaliteit van leven. Net als elke goede investering zal uw Hästens-bed u lange tijd rendement leveren. Met slechts een beetje hulp van u zal uw matras minstens dertig jaar uitstekende resultaten leveren. U hoeft alleen maar deze eenvoudige verzorgingsinstructies op te volgen.

Uw bed verandert
Uw Hästens-matras is gestoffeerd met 100% natuurlijke materialen zoals paardenhaar, katoen, vlas en wol. Deze materialen vormen zich naar de vorm van uw lichaam en uw slaaphouding. Ze worden met de tijd buigzamer en passen zich op uw vormen aan. Zorgvuldige verzorging van uw matras zorgt ervoor dat het mooi blijft en, belangrijker, dat het nog decennia comfort zal bieden.

Zo begint u
Wanneer u uw slaapkamer schoonmaakt of uw beddengoed verschoont kunt u ook meteen uw bed nakijken. Let op verzameld stof, vlekken en bekijk of uw matras zich op de juiste manier naar het bed vormt.

Reinigen
U moet uw matras regelmatig stofzuigen. Gebruik voor de beste resultaten het opzetstuk voor meubels. Vergeet niet de stofwerende katoenen voering aan de onderkant van het matras te stofzuigen. U kunt dit stuk reinigen door de matras om te keren of door het hoofd- en voeteneinde omhoog te brengen als u een verstelbaar bed hebt, zodat u erbij kunt. Probeer nooit het stof uit uw dekmatras te kloppen! Gebruik uw stofzuiger.

Wassen
Uw Hästens-bed is gemaakt van 100% natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Het kan daarom niet worden gewassen met water of door middel van stomen. Natuurlijk gebeuren er altijd ongelukjes. U kunt vlekken verwijderen met een textielreiniger of meubelreiniger. Er bestaat echter een klein risico dat de reiniger de vlamvertrager kan beschadigen of de stof kan ontkleuren. Om dit te voorkomen raden we u aan om eerst een kleine hoeveelheid uit te proberen op een onopvallend deel van het matras. Voor de beste bescherming van uw matras raden we u aan een Hästens bedvolant en matrasbeschermer te gebruiken.

Geur
Als uw nieuwe matras aankomt kunt u een lichte geur opmerken van de natuurlijke materialen waar uw bed van is gemaakt. Dit is normaal en de geur wordt in de loop der tijd minder sterk. U kunt dit proces versnellen door het klimaat in de kamer zo stabiel mogelijk te maken en door uw matras te luchten. Dit is heel eenvoudig: u maakt uw bed niet op en legt uw beddengoed en dekmatras opzij. Uw dekmatras moet regelmatig grondiger worden gelucht. Dit doet u door de sprei die er normaal over zou liggen te verwijderen.

Uw dekmatras uitpakken
Uw dekmatras kan er in eerste instantie kleiner uitzien dan verwacht. Dit komt door de verpakking en het transport. Schud en strek het matras voorzichtig zodat het de juiste vorm terugkrijgt. Leg indien nodig het matras plat en druk er licht met uw handen op. Begin in het midden en werk naar de randen toe om het matras de juiste vorm te laten aannemen. (l)

Uw matras en dekmatras keren en draaien
Voor optimaal gebruik keert en draait u uw matras elke zes tot twaalf weken. Zo zorgt u ervoor dat een groter deel van het slaapoppervlak zich aan uw lichaam en slaaphoudingen aanpast. Keer het matras elke keer 180 graden, wissel het keren af van links naar rechts en van het hoofdeinde naar het voeteneinde. (m-p)

Uw bed en continentale basis draaien
Om te zorgen dat uw Hästens-bed zich maximaal aan uw lichaam aanpast moet u het elke zes tot twaalf weken draaien.

Uw matras, bed en continentale basis masseren
Help uw bed langer comfortabel te blijven door regelmatige massages. Dit kunt u het beste doen na het draaien of keren. Begin met het oprollen van uw dekmatras. Zet dit opzij. Bal uw vuisten en oefen druk uit op het bed. Beweeg uw handen in een regelmatig patroon. Begin bij het voeteneinde en werk richting het hoofdeinde tot u het hele oppervlak van het bed hebt gemasseerd.