Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Waarschijnlijk heeft u al vaker goede verhalen gehoord over onze boxsprings in onze beddenwinkel te Rotterdam: het is een heerlijk bed dat steeds populairder wordt.. Bent u daarom enthousiast geworden en van plan om een boxspring te kopen? Dan geven wij graag een aantal tips bij uw aankoop.

Wat is een boxspring?
Allereerst is een boxspring een bed dat uit meerdere onderdelen bestaat. In de boxspringbodem, die meestal van hout of metaal gemaakt is, zijn veren geplaatst. Bovenop de bedbodem ligt een matras, de vulling is afhankelijk van de boxspring maar zal meestal een pocketveermatras zijn. Bovenop de matras ligt een topdekmatras, deze is voor extra comfort en kan variëren van koudschuim tot traagschuim. De gehele boxspring is afgewerkt met eenzelfde kleur hoes, zodat het bed er extra luxueus uit ziet. Het grootste voordeel van een boxspring is de goede vocht- en luchtcirculatie.

Welke boxsprings zijn er en welke past bij mij?
Wees niet bang voor keuzestress want er zijn grof genomen 3 soorten boxsprings die onderstaand van links naar rechts te zien zijn.
Dit zijn

  • Vlakke boxsprings
  • Elektrische boxsprings
  • Scandinavische boxsprings

Een vlakke boxspring is hetzelfde als de uitleg zoals hierboven dus met één comfortzone met meestal pocketvering. Een luxere versie van de vlakke boxspring is de Scandinavische boxspring. Deze is namelijk hetzelfde als een vlakke boxspring, maar dan wel met extra comfortzones. Naast het onderstel is bij deze boxspring namelijk ook het matras zelf voorzien van pocketvering. Helemaal bovenop komt dan nog een dekmatras gemaakt van paardenhaar of natuurlatex. Welke boxspring u kiest is meestal een kwestie van smaak en comfort. Zo kunt u ook nog kiezen uit een elektrisch verstelbare boxspring voor het ultieme slaapcomfort. Met elektrische boxsprings is het hoofd- en voeteneinde namelijk niet geheel verassend,elektrisch verstelbaar.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boxspring?
Zoals u nu weet heeft een boxspring een frame van hout of metaal. Met een houten frame is niets mis, maar hierbij moet u wel extra letten op de kwaliteit. Een metalen frame is uiteraard steviger en wordt aangeraden voor zwaardere mensen. Bovendien is het verstandig uzelf goed te laten informeren over de matras die gebruikt wordt in de boxspring. Hiervoor hebben wij uiteraard onze specialisten ter beschikking in onze beddenwinkel te Rotterdam. U kunt namelijk een bepaalde voorkeur hebben voor een matras, bijvoorbeeld harder dan normaal. Bovendien is een goed matras erg belangrijk voor uw nachtrust en moet daarop optimaal op uw wensen aansluiten. U koopt een bed immers om er jarenlang op te slapen. En het is natuurlijk ook nog fijn als u de hoes om de boxspring kunt wassen. Hierdoor geeft u huisstofmijt en andere bacteriën minder de kans zich te nestelen in uw bed.

De aankoop
Tot slot is onze tip om toch altijd even het matras of de boxspring die uw op het oog heeft te komen testen in onze beddenwinkel in Rotterdam. Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar en kunnen u net iets meer persoonlijk advies geven in bijvoorbeeld de materiaalkeuze van de boxspring. Ook is het handig om vooraf na te denken over het budget voor een boxspring of matras. Zo kunnen onze medewerkers u van een beter advies voorzien in de keuze voor de juiste boxspring. Een goed matras, bedbodem en dekmatras is erg belangrijk voor de ondersteuning van jouw lichaam en jouw nachtrust! Uiteraard geven wij als slaapkenners mee dat u niet moet bezuinigen op slaapconfort, maar natuurlijk niet tegen elke prijs.

Kom gerust eens langs en laat u inspireren bij de grootste beddenwinkel van Rotterdam!