Auping - Altijd de juiste ondersteuning

Auping matrassen: altijd de juiste ondersteuning

Je zoekt het perfecte matras. Maar hoe weet je nou welk matras het beste bij jouw lichaam past?
Zoveel merken. Zoveel opties. Zoveel materialen. Bij Auping maken zij het perfecte matras speciaal voor jou. Op maat.

Daarom zijn Auping Evolve, Elysium en Elite matrassen in 12 varianten verkrijgbaar. Zo bieden de matrassen van Auping iedereen de juiste ondersteuning. Niet te stevig, niet te zacht. In welke houding je ook slaapt.

Auping Matras-Bodytypes

Welk bodytype heb jij?

Uit Auping’s ergonomisch onderzoek blijkt dat je voor de beste ondersteuning verschillende zones voor schouders, taille en heupen toe moet passen. Dus dat hebben zij gedaan. Het nieuwe matrassenassortiment is ontwikkeld op basis van 4 verschillende soorten bodytypes. Hierbij draait alles om de verhouding van de schouders en de heupen ten opzichte van de taille. Lengte en gewicht spelen hierbij geen rol. Dit is belangrijk voor de hardheid van je matras. Elk nieuwe matrastype is verkrijgbaar in 4 bodytypes (X, Y, A en I) en 3 hardheden (soft, medium en firm). Er is dus altijd een matras dat bij jouw lichaam past.

Bodytype X
Zijn je schouders en heupen breder dan je taille? Dan heb je een matras nodig met de ondersteuning voor bodytype X.

Bodytype A
Zijn je heupen duidelijk breder dan je taille, maar zijn je schouders niet veel breder? Dan heb jij bodytype A.

Bodytype Y
Zijn jouw schouders breder ten opzichte van je taille en zijn je heupen vrijwel even breed als je taille? Dan slaap je heerlijk op een matras voor bodytype Y, waarbij de schouderzone iets dieper in het matras ligt dan je heupen. 

Bodytype I
Zijn je heupen, taille en schouders ongeveer even breed? Of zijn je schouders íetsje breder ten opzichte van je heupen en taille? Dan heb jij bodytype I.

Auping Matrassen hardheid

Welke hardheid moet je kiezen?

 

Je lichaamsvorm (bodytype) geeft aan welke ondersteuning je lichaam nodig heeft. Je lengte en gewicht spelen hierbij geen rol, maar bepalen wel de hardheid van je matras. Elk matrastype is verkrijgbaar in 3 hardheden (soft, medium en firm).

Auping Evolve, Elysium en Elite zijn verkrijgbaar in 4 verschillende bodytypes (I, Y, X en A) en 3 hardheden (soft, medium en firm). Dat betekent dat er per type matras 12 verschillende varianten beschikbaar zijn. Er is dus altijd een matras dat precíes bij jouw lichaam past. In deze grafiek zie je welke hardheid past bij jouw lichaam.

Samen op één bed
Hebben jij en je partner verschillende bodytypes, maar willen jullie wel gezellig samen op een tweepersoonsmatras slapen? Dat is geen probleem. Alle bodytypes en verschillende hardheden kunnen namelijk verenigd worden in een tweepersoonsmatras.

Auping Superzacht voordeel - Evolve

Auping Evolve

Auping Evolve is het eerste volledig circulaire matras ooit. Een matras zonder schuim en zonder lijm, waarvan de materialen voor altijd opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuw, fris matras. Dit kan mede dankzij de Niaga® click-unclick adhesive, een verbindingstechniek die ook onthechting van materialen mogelijk maakt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók heel goed voor je nachtrust.

Als je het ’s nachts snel warm hebt, past Auping Evolve goed bij jou. Dit matras voelt namelijk lekker koel aan. Door het gebruik van polyester (in plaats van latex of schuim) en de Vent-tex® comfortlaag, ventileert Evolve heel goed. En dat is belangrijk voor het reguleren van vocht. Want wist je dat je elke nacht ongeveer 350 ml vocht verliest via je adem en transpiratie? Dat is ongeveer zoveel als twee longdrinkglazen water.
Een ander voordeel van Vent-tex® is dat dit materiaal flexibel is. Hierdoor kun je ’s nachts makkelijk draaien zonder wakker te worden.

Prijsvoorbeeld Auping Evolve: 90x200 cm: € 1.195,-

 

Auping Elysium

Auping Elysium

De Auping Elysium is een 100% circulair matras, gemaakt om heerlijk in weg te zakken. Omdat er geen schuim en latex is gebruikt, is de Elysium een buitengewoon goed ventilerend matras. Verder heeft Auping bewust gekozen voor het gebruik van polyester. Niet alleen omdat dit het meest geschikte materiaal is om een circulair matras van te maken, maar ook omdat het - in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen - geen vocht opneemt. Het zorgt ervoor dat je matras niet broeierig aanvoelt en je het dus ook niet zo snel warm krijgt ’s nachts.

Dit matras is ook nog eens heerlijk zacht, het heeft namelijk een Harmony-pocs® comfortlaag, een laag die speciaal is ontwikkeld voor de Auping Elysium. Deze laag is opgebouwd uit heel veel (meer dan 800) miniveertjes die individueel verpakt zijn in kleine textielzakjes. De veertjes zorgen voor een goede drukverdeling en geven je het gevoel te worden omarmd, alsof je een liefdevolle knuffel krijgt. Gelukkig wel zonder dat het benauwd aanvoelt, want de miniveertjes hebben een open structuur, die zorgt voor een goede luchtdoorstroming en vochtregulatie.

Prijsvoorbeeld Auping Elysium: 90x200 cm: € 1.545,-

Auping Superzacht voordeel - Elite

Auping Elite

Auping Elite is dé keus voor wie de allerhoogste eisen stelt op het gebied van ondersteuning en ligcomfort. De onovertroffen kwaliteit van de Vita Talalay Origins® comfortlaag samen met de extra zachtheid in de bovenkant van het matras zorgt ervoor dat Elite het lekkerste matras is waar je ooit op zult liggen. Het matras bestaat voor een groot deel uit polyester. Dit is niet alleen een zeer geschikt materiaal om volledig te recyclen, maar polyester zorgt ook voor een optimale ventilatie. En dat is fijn, want hierdoor voelt het matras niet broeierig aan.

Het ligcomfort van Auping Elite is onovertroffen. Je zakt er heerlijk in weg. Je krijgt het gevoel alsof je wordt omhelst door je matras. Auping Elite bevat namelijk een comfortlaag van Vita Talalay Origins®, een duurzaam natuurlatex, zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij heeft het Elite matras aan de bovenkant een extra laag, dat noemen we Welcompadd®. Deze padding zorgt voor extra zachtheid dicht op het lichaam; de ruitvormige kussentjes strelen als het ware je huid en geeft je het gevoel alsof je matras je welkom heet.

Prijsvoorbeeld Auping Elite: 90x200 cm: € 1.895,-

Je slaapt al op een heerlijk Auping matras 90 x 200 cm vanaf € 595,-

 

AUPING® STUDIO HEINENOORD

Welkom bij Slaapboulevard Kwakernaat, de grootste beddenspeciaalzaak van regio Rotterdam en Drechtsteden. Slaapboulevard Kwakernaat is een officiële Auping Studio. Wij hebben de gehele Auping collectie in onze showroom staan. Ontdek de Auping matrassenAuping beddenAuping bedbodemsAuping hoofdkussens en alle Auping accessoires. Bij ons vergelijk je onafhankelijk de complete collecties van de beste merken onder één dak.

We zorgen dat je in het juiste bed slaapt en onder het juiste materiaal dekbed en textiel ligt. Want voor welk merk je ook kiest, we kijken samen met jou naar de optimale samenstelling om tot dé perfecte nachtrust te komen. Neem de tijd en kijk in alle rust bij ons rond in onze showroom met maar liefst 4.000 m² aan slaapexpertise. Tevens is een deel van het Auping assortiment ook online bij ons verkrijgbaar.

Heb je een vraag of advies nodig? Chatten kan iedere dag tussen 9:00 en 17:30 uur. Of mail naar info@slaapboulevard.nl of bel ons direct op: 0186-601355 van maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 17:30 uur, op vrijdag tot 21:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur.

Jouw nachtrust, onze zorg Deskundig advies sinds 1960

Welkom bij Slaapboulevard Kwakernaat. In onze 4.000m2 showroom is altijd een slaap-oplossing te vinden die bij jou past.

Onze slaapspecialist Chat met de slaapspecialist

Onze adviseurs, slaapspecialisten bij uitstek, helpen jou graag op weg.

Alle merken onder één dak

Onafhankelijk vergelijken kan bij Slaapboulevard Kwakernaat

 • Auping
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Avek
 • Hastens
 • Hulsta
 • Beddingconcepts
 • Nolte
 • Cox
 • Heckettlane
 • Polydaun
 • Beddinghouse
 • Silvana
 • Ultima
 • Texeler
 • Deron
 • Dorime
 • Jonk
 • De Linde
 • van Os
 • Swissflex
 • Christion Fischbacher
Bekijk alle merken