Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat U akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Hoe kies ik het beste matras en boxspring?

Dit is natuurlijk een persoonlijke vraag die voor iedereen anders wordt beantwoord. Daarom geven onze slaapexperts een aantal tips, die als perfecte voorbereiding kunnen dienen wanneer u een nieuwe boxspring en/of matras gaat kopen. De aanschaf van een boxspring is namelijk een investering voor vele jaren en het is daarom belangrijk dat u een goede afweging maakt uit de diverse mogelijkheden die er zijn.

 

Algemene tip voor het beste matras en boxspring

Veel mensen slapen op een bed dat hun niet de juiste ondersteuning biedt. Wij raden u daarom sterk aan om een matras of boxspring altijd te testen alvorens u overgaat tot de aanschaf. Zo verkleint u het risico dat u een verkeerde keus maakt en daarnaast is er heel veel keuze in matrassen en boxsprings. Neem dus goed de tijd om het verschil te testen zodat u erachter komt wat voor matras en boxspring het beste bij u past.

 

Bespaar niet, kies voor slaapcomfort

Een slechte ondersteuning kan ervoor zorgen dat u lichamelijke klachten krijgt en natuurlijk is uw gezondheid is het belangrijkst. Daarom raden wij u aan om niet te besparen op de aanschaf van een boxspring en matras zodat u hier jarenlang veel slaapplezier aan zult beleven.

 

Wat voor boxsprings zijn er?

Een boxspring bestaat uit de onderlaag, die bijna in alle gevallen een pocketveringondersteuning heeft. De tweede laag bestaat uit het matras, dat er bij aanschaf van een complete boxspring set vaak al bij zit. Wat voor matras u dus bij een boxspring kiest, hangt dus erg af van uw postuur, gewicht, lichamelijke klachten en in wat voor slaaphouding u meestal slaapt. De bovenste laag bestaat uit een topdekmatras dat nog eens extra ondersteuning biedt en ervoor zorgt dat naast elkaar kunt liggen. Sommige boxsprings hebben namelijk twee afzonderlijke matrassen. Tot slot is er nog de keuze uit een elektrisch verstelbare boxspring, vlakke boxspring of een Scandinavische boxspring. Onze slaapexperts kunnen u adviseren bij wat voor boxspring het beste bij u past.

 

Over smaak valt niet te twisten

Een boxspring is in de afgelopen jaren omgedoopt tot een design meubelstuk. Het belangrijkste is natuurlijk om te kiezen voor slaapcomfort, maar ook design kan een rol spelen in uw keuze. Een boxspring moet natuurlijk ook mooi passen in uw slaapkamer. Ieder merk is anders en gebruikt weer anderekleuren en stoffen. Onderstaand geven we u ter inspiratie twee voorbeelden van een Hästens en een Tempur boxspring.