4 Lente slaaptips

De lente is eindelijk aangebroken en de koude dagen van de winter kunnen we nu echt achter ons laten. Dat merk je aan alles, de klok gaat vooruit, de natuur staat in bloei, de temperaturen gaan omhoog… maar misschien merk je dit ook wel aan je nachtrust! Slaap jij ook een stuk minder goed in de lente? Je bent niet de enige! Bij Slaapboulevard Kwakernaat geven we je graag een aantal tips hoe jij in de lente ook beter kunt slapen.

 

Kwakernaat Lenteweken slider home 

1. Ga elke dag om dezelfde tijd naar bed
Zeker wanneer de klok een uur vooruit gaat en het buiten langer licht is, is op tijd in slaap vallen nog weleens een probleem. In de winter wilden we niets anders dan lekker in bed blijven liggen, maar dat is nu wel anders. Het is steeds langer licht, dus we hebben de neiging om ook langer op te blijven. Door elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan, kan je lichaam in een ritme komen en wordt het een stuk makkelijk om in slaap te vallen. Bovendien sta je 's ochtends een stuk makkelijker op!

 

2. Houd vast aan een avondritueel voor je naar bed gaat
Elke dag om dezelfde tijd naar bed gaan is dus belangrijk, maar een heus avondritueel kan ook zorgen voor een betere nachtrust. Denk aan: een warm bad, een boekje lezen en de lichten langzaam dimmen. Als je dit elke dag doet, dan associeert je lichaam dit na verloop van tijd met slapengaan.

 

3. Geef je slaapkamer een Lente make-over
Haal de winter uit je slaapkamer en richt deze volledig in naar de lente. Fris beddengoed in lichte en felle kleuren ogen niet alleen vrolijk, maar het kan je slaap ook nog een boost geven. Doordat je door je vrolijke kamer een echt lentegevoel krijgt, went je lichaam automatisch aan het nieuwe seizoen. En kijk ook nog even kritisch naar jouw bed en/of matras, slaapt deze na een lange winter nog steeds lekker of is jouw bed of matras aan vervanging toe?

 

4. Investeer in een goed lente dekbed
Nu de temperaturen eindelijk omhoog gaan zal jouw dikke winterdekbed al snel te warm worden. Investeer daarom in een goed lente dekbed. Om goed te kunnen slapen, en uitgerust weer wakker te worden, is het belangrijk dat het lichaam de juiste temperatuur behoudt tijdens de nacht. Kies daarom voor een geschikt dekbed met goede vochtregulatie en ademende eigenschappen die ervoor zorgen dat je het 's nachts niet te warm, maar ook zeker niet te koud hebt.


Meer slaapadvies?

Bij Slaapboulevard Kwakernaat te Rotterdam staan onze slaapadviseurs altijd voor jou klaar om je te voorzien van het beste slaapadvies. In onze 4.000 m2 showroom vind je een uitgebreide collectie bedden, boxsprings, matrassen en beddengoed van diverse topmerken als Auping, Hästens, Tempur en Pullman. Kom langs of maak een afspraak!

 

Maak een afspraak

 

Contact