Zó gaat jouw matras langer mee

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Bij Slaapboulevard Kwakernaat hebben we een groot aanbod matrassen van topmerken als Auping, Tempur, Pullman en Swissflex. Onze slaapadviseurs vertellen je graag alles over de perfecte matras passend bij jouw slaapgewoonten. En als je eenmaal jouw perfecte matras gevonden hebt, wil je ook graag dat deze matras een tijdje mee gaat. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat jouw matras langer mee gaat en het comfort optimaal blijft!

 

big matras 31. Ruil van plek
Veel mensen hebben hun 'eigen kant' in bed. Ook als je alleen slaapt ligt je meestal op dezelfde plek. Wissel regelmatig de matrassen om of ruil zelf van kant. Zo worden beide matrassen/ beide kanten van de matras qua gewicht gelijkmatig belast en gaat de matras langer mee.

 

2. Geef je matras ook vakantie
Geef je matras ook vakantie als je zelf op reis gaat. Zet de matras wanneer je weg gaat op zijn kant tegen de muur, op zo'n manier dat de matras aan beide kanten kan luchten. Op deze manier kan het vocht uit de matras goed weg en krijgt het schuim uit de matras de kans om te herstellen.

 

3. Gebruik een matrasbeschermer
Gebruik een matrasbeschermer om de levensduur van je matras te verlengen. Een matrasbeschermer houdt vlekken tegen en voorkomt dat stof en vuil zich aan je matras gaan hechten. Zo is de matras beschermd tegen beschadiging en vuil, waardoor huismijt en schimmel geen kans krijgen.

 

4. Draai het matras regelmatig om
Voor elk type matras is het verstandig om het matras regelmatig te keren en te draaien. Zo zorg je ervoor dat het matras overal gelijkmatig slijt en behoudt je de veerkracht van je matras. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je matras plaatselijk slap wordt en er kuilen ontstaan. Draai en keer je matras maandelijks om.

 

5. Houd ruimte onder je bed
Veel mensen gebruiken de ruimte onder hun bed als extra bergruimte voor spullen. Heel handig maar voor de ventilatie van je matras is dit minder verstandig. Houd de ruimte onder je bed liever zo leeg mogelijk, zodat de matras goed de kans krijgt te ventileren en zorg ervoor dat stof zich niet ophoopt.

 

Toe aan een nieuw matras?
Na het lezen van deze tips toe aan een frisse start met een nieuw matras? Onze slaapadviseurs staan 6 dagen per week voor je klaar in onze beddenwinkel nabij Rotterdam en helpen je graag met de keuze voor een nieuw matras.

Kom gerust langs of

 

maak een afspraak.